tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulukuun kahdeskymmenestoinen päivä

Aliisa selaa tonttunettiä ja jouluuglaa minkä ehti. Aliisa on todella epätoivoinen. Aamu alkaa sarastaa eikä vastauksia vain löydy. Tonttupediasta löytyy yleensä vastaukset kiperimpiinkin kysymyksiin. Se on Samsam-tontun menestyksekkäin luomus, johon hän on kirjoittanut ja kerännyt tietoa yli sata vuotta, mutta sieltäkään ei löydy vastausta.
Perhe herää ja Aliisa laittaa christmacin laukkuunsa. Koska vastauksia ei löydy, hän päättää selvittää ne itse. Koska perheen joulumielessä ei tunnu olevan mitään vikaa, hän päättää lähteä äidin mukaan töihin, jossa äiti ilmeisesti viihtyy liiankin hyvin. Aliisa hyppää laukkuun, jossa äiti säilyttää omaan christmaciaan.
Laukussa on  pimeää ja tietokoneen kansi on liukas. Ahtaassa ja pimeässä laukussa Aliisa kuuntelee, kun äiti puhelee lasten kanssa ja kertoo matkastaan iloisena. Mutta kyllä sen huomaa, että todellinen joulumieli puuttuu.
Vihdoin ja viimein äiti nappaa laukkunsa ja Aliisan ja lähtee työpaikalleen.



Aamulla Laura, Lauri ja Pipsa juoksevat vanhempien makuuhuoneeseen ”Äitiiii!!!!! Sä oot tullut kotiin. Meillä oli päiväkodissa Lucia-juhla ja mä olin Lucia, me kaikki oltiin! Paitsi pojat tai oli jotkut! Ja meillä oli juhlabileet ja tänään on joulujuhla! Tuuthan sä katsoo kun mä laulan ja tanssin? Näitkö sä siellä joulumaassa joulupukkia? Ja arvaa me kirjoitettiin joulupukille…”, Pipsa hihkuu innoissaan.
”Rauhoitu rakas, teillä on ollut ilmeisesti kiva viikko isän kanssa. Mullakin oli oikein antoisa matka kaikin puolin. Teidän piirustusyllätys vaan sattui vähän huonoon hetkeen.”, äiti sanoo lempeästi.
”Ne oli joulukortteja! Tykkäsit sä? Mä piirsin lumiukon!”, Pipsa kysyy innoissaan.

Perhe syö rauhallisen aamupalan pitkästä aikaa yhdessä ennen kuin äiti nappaa tietokonelaukkunsa ja lähtee töihin.kkäin luomus, jota häia vain löytynyt. Tonttupediasta löytyi yleensä vastaukset kiperimpiinkin kysymyksiin. Se oli Samsam-tont

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti